Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Stoppende boer wil bij bedrijf blijven wonen

Bij het NAJK-project Boer Zoekt Boer project wordt voor bedrijven zonder opvolger gezocht naar een opvolger buiten de familie van de boer.

Nieuwe Oogst interviewde Jan Wiltink (64) uit Nijbroek, die via het project een mogelijke opvolger laat meewerken op zijn bedrijf. Het is zijn wens om na de overname te blijven wonen op de boerderij. Om dit goed te kunnen regelen, dient de bedrijfsoverdracht minutieus te worden voorbereid. Dat heeft een juridische kant, maar ook een menselijke. Degene die het bedrijf stopt, zal de bereidheid moeten hebben om met de opvolger mee te denken. Een zorgvuldig proces van verkennen, afwegen en vastleggen.

Bekijk net als Jan Wiltink tijdig de verschillende mogelijkheden. In dat proces is Dé Agri-Notaris een betrouwbare adviseur, die vanuit mogelijkheden naar de situatie kijkt. In de eerste plaats met jou, maar desgewenst ook gezamenlijk met de overnamekandidaat.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Hans Engbers

Avatar foto

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s