Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Een écht ondernemersgezin niet voor 1 gat te vangen

In Leersum ligt tegen een Natura 2000-gebied aan een familiebedrijf bestaande uit een weduwe, twee zoons en de partner van één van de zoons.

Nadat de jonge vader kort voor zijn overlijden de melkkoeien en het quotum had verkocht, is de familie doorgegaan met vleesvee, zodat de agrarische bestemming behouden kon worden voor het bedrijf. Na afschaffing van het melkquotum wilde men weer overgaan op melkvee. Alleen gooide de fosfaatwetgeving en daarna de bank roet in het eten.

Nieuwsgierig hoe zij dit hebben opgelost en of ze nog als agrarisch familiebedrijf bestaan? Lees verder in Nieuwe Oogst.

Ik vind het altijd mooi om te zien hoe ondernemers zich weer oprichten en weer doorgaan. Hier zie je dat een ondernemer ook creatief moet zijn; denken in mogelijkheden. Daar waar enerzijds de bank roet in het eten gooit, zijn zij anderzijds weer bereid de ondernemer te financieren als er een nieuw gedegen plan op tafel ligt. Het is in dit soort situaties ook leuk wanneer je als agri-notaris aan tafel mee mag brainstormen over mogelijke oplossingen, want ook daar is de agri-notaris voor.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Fokje Otter

Avatar foto

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s