Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Bedrijfsopvolging: uitgaan van je eigen kracht

In deze tijd kom je veel artikelen tegen over agrarisch ondernemers die met zorgen naar de toekomst kijken. Eigenlijk is het mooier om te lezen dat er ook positief ingestelde ondernemers blijven.

In Nieuwe Oogst het verhaal van een bedrijfsopvolger die bruist van ideeën.
Het gaat om een relatief klein bedrijf. Maar deze jonge ondernemer is van mening dat hij zich in een bevoorrechte positie bevindt. Hij is de enig opvolger voor het schuldenvrije bedrijf en heeft volop plannen. Daarbij denkt hij zeker over de mogelijkheden om CO2 te reduceren, aangezien hij van mening is dat de natuur prachtig is. Hij wacht de ontwikkelingen in het stikstofdossier wel even af, alvorens hij zijn plannen gaat uitvoeren.

 De agri-notaris heeft te maken met zowel kleine als grote bedrijfsoverdrachten. Voor elk geval is er een sluitende juridische oplossing. Uw agri-notaris denkt graag tijdig mee over de manier waarop een bedrijfsoverdracht zo geruisloos mogelijk kan verlopen, ook in die gevallen, waarin er meerdere kinderen in een gezin zijn.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Cindy Harkema-de Bree

Avatar foto

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid VASN en voorzitter Stichting Geschillen in de Landbouw c.a.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s