Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Nieuwe voorzitter LTO Nederland

Het zal u niet zijn ontgaan: LTO Nederland krijgt een nieuwe voorzitter. Vanaf 1 januari 2021 is Sjaak van der Tak, nu nog voorzitter van Glastuinbouw Nederland, de voorzitter van LTO Nederland.

In Boerderij wordt Van der Tak een rasechte bestuurder genoemd, met een politieke achtergrond en een netwerk in politiek Den Haag.
Op zoek naar een nieuwe voorzitter heeft LTO Nederland haar leden gevraagd waaraan deze nieuwe voorzitter moet voldoen. Daaruit kwam naar voren dat de voorzitter een verbinder moet zijn, en iemand die weet wat er speelt in de agrarische wereld.

In Nieuwe Oogst vindt u een interview met de heer Van der Tak. Hij is van plan veel bedrijven te bezoeken, wil weten wat er speelt en waar een boer tegenaan loopt. Voor hem zijn drie zaken belangrijk in agrarisch Nederland: financieel gezonde bedrijven, verantwoord ondernemerschap en maatschappelijk draagvlak.

Van der Tak wil het gesprek aangaan, zowel met de (vaak ook kritische) boeren als met de politiek. ‘In Nederland bereik je het meeste aan de onderhandelingstafel’, aldus de heer Van der Tak.

Avatar foto

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Riemersma Notariaat te Balk. Bestuurslid VASN.

Aanmelden Agri-update

Je persoonlijke pagina’s